ArchaeoScience – Hvem er vi?- Statens Naturhistoriske Museum – Københavns Universitet

ArchaeoScience > Om os

Om Os - ArchaeoScience

ArchaeoScience blev oprettet i 2013 for at samle og koordinere museets aktiviteter indenfor arkæologien.

Statens Naturhistoriske Museum er danske hovedmuseum på det naturvidenskabelige område. Her findes en lang række forskningsenheder, laboratorier og forskere i verdensklasse, indenfor både geologien, zoologien og botanikken. De forskere som udfører analyser på naturskabte materialer og arkæologisk objekter kan nu kontaktes under ét, i ArchaeoScience.

Vi henvender os både til lokale museer og forskere indenfor det arkæologiske fagområde og kan tilbyde et tæt samarbejde omkring naturvidenskabelige analyser og forskning. Vi udfører en række standardanalyser og håndterer store projektopgaver med mange analyser og skræddersyede løsninger tilpasset specifikke forskningsspørgsmål. Vi har i nogle tilfælde mulighed for at tilbyde et egentligt samarbejde omkring analyser og forskningspublicering. Kontakt os hvis du vil hører nærmere eller har et projekt du gerne vil samarbejde om.

De tilknyttede forskere har manges års erfaring og med baggrund indenfor både det naturvidenskabelige og arkæologiske fagområde. Fælles for os alle er en stor interesse for arbejdet med og besvarelsen af arkæologiske spørgsmål om fortidens mennesker, dyr og miljø.

På vores sider kan du finder en beskrivelse af de mange analysetyper vi kan tilbyde og hvilke anvendelsesmuligheder de har indenfor arkæologien. Ved mindre opgaver er vores leveringstid typisk 1-2 måneder. Ved større opgaver kan leveringstiden variere afhængig af omfang og type.

For spørgsmål eller forespørgsler angående analyser, priser etc. bedes du kontakte os direkte på mail eller telefon.

Brochure om ArchaeoScience (pdf)