Om os - ArchaeoScience

ArchaeoScience blev oprettet i 2013 på Statens Naturhistoriske Museum for at samle og koordinere museets aktiviteter inden for det arkæologiske område.

GLOBE Instituttet huser nu ArchaeoScience. Her findes en række forskningsenheder, laboratorier og forskere i verdensklasse, inden for både genetik, geologi, zoologi og botanik. De forskere, som udfører analyser på naturskabte materialer og arkæologiske objekter kan kontaktes under ét, i ArchaeoScience.

Vi henvender os både til lokale museer og forskere inden for det arkæologiske fagområde og vi kan tilbyde et tæt samarbejde omkring naturvidenskabelige analyser og forskning. Vi udfører en række standardanalyser og håndterer store projektopgaver med mange analyser, samt skræddersyede løsninger tilpasset specifikke forskningsspørgsmål. Vi kan i særlige tilfælde tilbyde et egentligt samarbejde omkring analyser og forskningspublicering. Kontakt os hvis du vil høre nærmere eller har et projekt du gerne vil samarbejde om.

De tilknyttede forskere har manges års erfaring og med baggrund indenfor både det naturvidenskabelige og det arkæologiske fagområde. Fælles for os alle er en stor interesse for arbejdet med og besvarelsen af arkæologiske spørgsmål om fortidens mennesker, dyr og miljø.

På vores sider kan du finde en beskrivelse af de analysetyper vi kan tilbyde og hvilke anvendelsesmuligheder de har inden for arkæologien. For spørgsmål eller forespørgsler angående analyser, priser etc. bedes du kontakte os direkte på mail eller telefon.

Brochure om ArchaeoScience (pdf)

Kontakt 

Pernille Bangsgaard
Adjunkt
Speciale: Dyreknogler
Telefon: +45 51317938
Email: pernille.bangsgaard@sund.ku.dk